ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΝΕΑ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ

ΕΒΡΙΤΙΚΗΣ ΖΥΓΙΑΣ


Η δεύτερη επίσημη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος μας κυκλοφόρησε το Σάββατο 18/03/2016, τρία χρόνια ακριβώς μετά την έκδοση της πρώτης. Ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Τα Δίδυμα Τείχη» σε συνεργασία με το παραδοσιακό μουσικό σχήμα Εβρίτικη Ζυγιά σας παρουσιάζουν το νέο CD με τίτλο  "Νερ για δγείτι αφιγκραστείτι".

Περιέχει 14 ανέκδοτα τραγούδια από χωριά της Μακράς Γέφυρας και αποτελεί την πρώτη δισκογραφική δουλειά εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στην περιοχή της Μακράς Γέφυρας, με υπερπλήρες ένθετο 136 σελίδων το οποίο πραγματεύεται ιστορικά, λαογραφικά και πολιτισμικά στοιχεία αναφορικά με την περιοχή αλλά και επεξηγηματικές λεπτομέρειες για τα τραγούδια και τους χορούς που περιλαμβάνονται. Τραγούδια με ποικίλη θεματολογία, όπως ο γάμος, η αγάπη ή και εθιμικά, τραγουδημένα από ντόπιες φωνές και παιγμένα από τα όργανα που οι ίδιοι οι κάτοικοι του Ισαακίου θυμούνται και οι στίχοι των τραγουδιών μας προστάζουν.


Ο μουσικός πλούτος μιας περιοχής της Θράκης, που η εκπροσώπησή της δισκογραφικά παρέμενε επιδερμική, πλέον συγκεντρώνεται σε ένα άλμπουμ ξεκαθαρίζοντας ένα τοπίο που για πολλούς ήταν ομολογουμένως θολό.


Μπορείτε να αποκτήσετε το άλμπουμ στέλνοντας mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για περαιτέρω πληροφορίες.

"Νερ για δγείτι αφιγκραστείτι" και εσείς όσα και εμείς είδαμε και ακούσαμε..... καλή ακρόαση!

Δείτε το βίντεο με αποσπάσματα από τα τραγούδια του δίσκου:
https://www.youtube.com/watch?v=FuuJIxWbBCA 
https://www.youtube.com/watch?v=raGjU_RPssg&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=vk3oinonBcI